Scoop

Run dem hashtags

scoop.ohmy.nu

Få det att funka bara

Det påstås att Einstein lade mer tid på att förstå problem än att hitta lösningar. Det ena är förstås omöjligt utan det andra, men på Oh My lägger vi hellre mycket tid på den perfekta lösningen. Och när vi hittar den vill vi dela den med dig. När en uppdragsgivare frågar om vi kan övervaka hashtags på Instagram för att kartlägga trender svarar vi inte att Instagrams API inte tillåter det. Vi bygger något som funkar. Hur går det till då? Vi gör helt enkelt som Google gör. Genom att skrapa ihop innehållet från Instagram.com med en enkel node-applikation kan vi hämta och kurera den data som Instagram tillhandahåller och som faktiskt finns publik, bara inte så lättillgänglig. Kanske vill du ha mailadresser? Kanske bara bilder på en speciell tagg? Nu kan vem som helst skriva in den hashtag man vill följa, och sedan få ut den data som är relevant. Följ bara våra instruktioner så löser sig resten.

Skopan är ett proof of concept-projekt för att övervaka hashtags på Instagram och lagra information om dem. Det är byggt i Node.js med TypeScript och lagrar data i MongoDB. Skopan publiceras på GitHub som ett Open Source projekt under MIT licensen.

På Oh My bygger vi inte bara hemsidor. Vi bygger allt möjligt som gör oss själva och branschen bättre. I Verkstaden ryms många olika projekt, både små och stora. Vissa mer seriösa än andra. Det låter väldigt tekniskt men är lätt att använda. Och gratis. Varsågod.

scoop.ohmy.nu