Esport TV

Sveriges första studioprogram om e-sport

metroesport.tv

Ett samarbete som nådde ut

E-sport är den snabbast växande sporten i Sverige och turneringar och matcher drar fler och fler tittare för varje dag, oftast fler än stora fotbollsmatcher. E-sporten får dock inte samma uppmärksamhet som traditionell sport, kanske för att det sker online och oftast lockar en yngre målgrupp som har valt bort de traditionella medierna.

Under 2017 startade Metro, Oh My och agenturen Orlando John Sveriges första e-sportsmagasin. Programmet sänds på Metros plattformar varje fredag och säsongens näst sista avsnittet nådde hela 150 000 tittare.

Det finns en stark kraft i e-sporten och en tydlig utvecklingskurva. Vi har velat skapa ett magasinsprogram som tar e-sporten på allvar, om än med en lättsam ton. Vi är inte underground eller ”källare” längre och det börjar märkas i produktionerna och i de sammanhang som e-sporten bjuds in. Genom att engagera Sveriges e-sport-elit kunde vi skapa ett intresse från dag ett och tillsammans börja bygga ett community av följare.

Programmet är ett studioprogram som på ett lättsamt och nördigt sätt behandlar e-sporten. Magasinet leds av Emil ”Heaton” Christensen och hans ständiga panel utgörs av managern Peter Strömberg och experten Erik Askered. Det har varit en stark uppåtgående kurva när det gäller antalet tittare på E-sportTV sedan starten. Målet har varit 50.000 tittare per program, men senaste avsnittet nådde tre gånger så många.

metroesport.tv