Avkast

Handbollens eget mediehus

tv4.se/handboll-avkast

Det utrymme handbollen förtjänar

Med över 100 000 utövare utspridda över hela landet är handboll den tredje största lagidrotten i Sverige. Handbollen är dessutom den mest jämställda idrotten med en jämn könsfördelning bland våra aktiva spelare. Det är dock inte den sport som får mest utrymme i media, men när TV4 började sända Handbollsligan skapades ett magasinsprogram samt en podd under varumärket Avkast. Sedan dess har varumärket vuxit och blivit en naturlig maktfaktor inom svensk handboll och en tydlig aktivering av TV4:s rättighet.

Oh My och TV4 har tillsammans tagit fram formatet och successivt utvecklat det. En bärande del av programmet är att hitta rätt experter och redaktörer. Programmet är nördigt och drivs framåt av en lättsam ton. Det ska känna som att man som tittare eller lyssnare är ”kompis” och är ”en i gänget”. För att lyckas med detta är interaktivitet viktigt och därför har Avkast en väldigt levande Twitter som bildar underlag för innehåll i programmet och en dialog med tittarna/lyssnarna.

Avkast är både ett studioprogram, en podd och studio på plats under exempelvis SM-finalhelgen. Tevemagasinet summerar händelser i Handbollsligan varje månad, podden varje vecka och det kryddas ibland med extrasändningar på plats vid viktiga matcher.

tv4.se/handboll-avkast